Zenicor tecknar samarbetsavtal med Technomed Ltd. i Storbritannien

– Samarbetet med Technomed ger oss möjlighet att utöka vårt produkt- och tjänsteutbud samt att effektivare nå ut till potentiella kunder och kommer att accelerera vår globala expansion, säger Zenicors vd Mats Palerius.

Technomed har en stark position i Storbritannien och är en ledande aktör med tjänster för tolkning av EKG. Technomeds ECG OnDemand® tjänst tillhandahåller EKG tolkning till kardiologer och läkare i hela Storbritannien.

Zenicor och Technomed kommer tillsammans kunna erbjuda sjukvården en komplett lösning bestående av produkter och tjänster för en ännu enklare och mer effektiv arytmiutredning. Bolagens kunder kan helt lämna över tolkningsdelen i vårdkedjan till Zenicor och Technomed.

Technomeds vd Mark Hashemi kommenterar:

– Vi är mycket glada över det nybildade samarbetet med Zenicor Medical Systems där vi kommer att vara deras exklusiva leverantör i Storbritannien och Irland. Tillsammans med Zenicor förbättrar och kompletterar vi vårt erbjudande till våra kunder.

Första samarbetsprojektet mellan Zenicor och Technomed är screeningprojektet i Kent, Surrey och Sussex området i Storbritannien som Zenicor tidigare kommunicerat. För mer information om screeningprojektet i Storbritannien, vänligen läs pressmeddelandet från 8 februari 2017: <a href="https://zenicor.se/screening-med-zenicor-ekg-i-storbritannien/”>https://zenicor.se/screening-med-zenicor-ekg-i-storbritannien/

Om Technomed Ltd.  

Technomed med den prisbelönta EKG On Demand®-tjänsten grundades 2002 och är en väletablerad och pålitlig tjänst som används av några av landets mest framstående kardiologer. Varje dag tillhandahåller Technomed aktuella, korrekta och säkra EKG-tolkningstjänster till NHS.

Technomeds mål är:

  • Att ta kardiologikompetens närmare vården
  • Att göra det enkelt och bekvämt för läkare och patient
  • Att förbättra resultat, genom tillgänglighet, snabbhet och noggrannhet

För mer information om Technomed, vänligen ring +44 (0)345 521 2992 eller se <a href="http://www.ecgod.co.uk/”>www.ecgod.co.uk

Om Zenicor och tum-EKG från Zenicor

Zenicor Medical Systems är ledande inom arytmidiagnostik och strokeprevention.  Zenicors tum-EKG är ett system optimerat för diagnostik av hjärtarytmier, bland annat förmaksflimmer i sjukvården, och lösningen används idag på över 300 kliniker i Norden, Tyskland och Storbritannien. Lösningens effektivitet har dokumenterats i ett flertal studier och artiklar i internationellt ledande vetenskapliga tidskrifter. Dessa studier har visat att Zenicors tum-EKG har en överlägsen diagnostisk förmåga, i kombination med kostnadseffektivitet och användarvänlighet jämfört med traditionella metoder.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Palerius, vd, Zenicor Medical Systems AB,
Telefon: +46 70 561 55 64
E-post: mats@zenicor.se

Högupplösta bilder på Zenicor-EKG finns för nedladdning: <a href="http://zenicor.se/pressmaterial”>http://zenicor.se/pressmaterial


Denna information är sådan information som Zenicor är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 maj 2017.