Kalendarium

10 – 12 april

Kardiologisen seuran kevätkokous, Helsinki, Finland

17 – 19 april

25:e Svenska Kardiovaskulära Vårmötet, Göteborg

24 – 26 april

SFAM, Svensk Allmänmedicinsk Kongress, Uppsala

6 maj

Kardiologisten hoitajien koulutuspäivät (Utbildningsdagar för kardiologsjuksköterskor), Jyväskylä, Finland

16 – 17 maj

Kliinisen fysiologian hoitajien koulutuspäivät, Helsinki, Finland

Nyhetsbrev nummer 2, 2018

I årets andra nyhetsbrev berättar vi mer om vad som hänt hittills under årets första hälft och även lite om hur vi långsiktigt ska utveckla Zenicor och nå våra långsiktiga mål. En av höjdpunkterna hittills i år är naturligtvis att Zenicor i hård konkurrens blev valt som ensam leverantör till världens hittills största screeningprojekt. Ordern, som är värd 7 miljoner kronor, kan du läsa mer om i nyhetsbrevet.

Ett annat viktigt steg togs i början av juli, då Zenicor tecknade ett kommersiellt avtal med Tammerfors Hjärtsjukhus i Finland. Avtalet är bland annat ett resultat av ytterligare ett framgångsrikt projekt i Finland som pågick under första halvåret 2018.

I nyhetsbrevet kan du även läsa om vår strategi som vi implementerat under våren. Bakgrunden till den nya strategin är att marknaden växer allt snabbare och det gör även Zenicor som bolag. Vår ambition att vara den ledande aktören inom tidig diagnos och strokeprevention kräver att vi fortsätter att utvecklas och samtidigt fortsätter att växa. Det är grunden till strategiöversynen.

Sist men inte minst presenterar vi Danske Banks analysuppdatering, som släpptes efter senaste delårsrapporten. Slutsatserna i analysen är intressanta och de delar i allt väsentligt vår syn på marknaden samt vilka möjligheter Zenicor har som bolag.

Önskar er en trevlig sommar och ser fram emot en spännande höst!

Mats Palerius, VD Zenicor

Innehållsförteckning:

Hela nyhetsbrevet går att läsa via nedan länk

<a href="http://newsroom.zenicor.se/”>Newsroom.zenicor.se

Om Zenicor och tum-EKG från Zenicor

Zenicor Medical Systems är ledande inom arytmidiagnostik och strokeprevention. Zenicors tum-EKG är ett system optimerat för diagnostik av hjärtarytmier, bland annat förmaksflimmer i sjukvården, och lösningen används idag på över 400 kliniker i tio länder i Europa. Lösningens effektivitet har dokumenterats i ett flertal studier och artiklar i internationellt ledande vetenskapliga tidskrifter. Dessa studier har visat att Zenicors tum-EKG har en överlägsen diagnostisk förmåga, i kombination med kostnadseffektivitet och användarvänlighet jämfört med traditionella metoder.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Palerius, vd, Zenicor Medical Systems AB,

Telefon: +46 70 561 55 64
E-post: mats@zenicor.se

Högupplösta bilder på Zenicor-EKG finns för nedladdning: <a href="http://zenicor.se/pressmaterial”>http://zenicor.se/pressmaterial