Nyhetsbrev nummer 1, 2018

Under 2018 fyller vi 15 år som bolag och under vår slogan ”15 years of stroke prevention” kommer vi att öka våra marknadsaktiviteter ytterligare. Det är också mycket glädjande att vi fått in nytt kapital från två institutionella ägare samt att vi i EU-programmet Horizon 2020 tilldelats ”Seal of Excellence” för projektet ICPAA (Improved Care Pathway for Arrhythmia Assessment).

I årets första nyhetsbrev kan du läsa mer om hur vi ska använda kapitalet från den riktade nyemissionen på cirka 19 miljoner kronor. Kapitaltillskottet medför bland annat att vi kan öka takten i internationaliseringen samtidigt som vi kan fortsätta med den så viktiga forskningen och utvecklingen. I en artikel i <a href="http://www.investerarbrevet.se/?z=humle-kapitalforvaltning-darfor-investerar-vi-i-zenicor-6501”>Investerarbrevet kan du läsa mer om emissionen och dessutom berättar förvaltarna på Humle Kapitalförvaltning varför de valt att investera i Zenicor.

Att Zenicors forskning och utveckling är viktig och att vi gör rätt saker bekräftas även av att vi inom ramen för EU-programmet Horizon 2020 tilldelats utmärkelsen ”Seal of Excellence”. Utmärkelsen har sin grund i det arbete vi gjorde med Oulu Heart Center i norra Finland i fjol.

I nyhetsbrevet kan du även läsa om den fortsatta utvecklingen av Zenicors lösningar. I en intervju berättar vår utvecklingschef Johan Eckerdal om vilka steg som tagits och hur väl vi står oss i konkurrensen.

2017 var vårt starkaste år med vår högsta omsättning hittills. Du kan läsa mer om året som gått i bokslutskommunikén för 2017 genom att <a href="https://zenicor.se/wp-content/uploads/2018/02/Zenicor-Bokslutskommunik%C3%A9-2017-01-01-2017-12-31.pdf”>klicka här. Vi står starkare än någonsin och är mycket väl positionerade inför det kommande året, och ser fram emot många nya affärer och en fortsatt bra tillväxt under 2018.

Mats Palerius, VD Zenicor


Innehållsförteckning:

Hela nyhetsbrevet går att läsa via nedan länk

<a href="http://newsroom.zenicor.se/”>Newsroom.zenicor.se

Om Zenicor och tum-EKG från Zenicor

Zenicor Medical Systems är ledande inom arytmidiagnostik och strokeprevention. Zenicors tum-EKG är ett system optimerat för diagnostik av hjärtarytmier, bland annat förmaksflimmer i sjukvården, och lösningen används idag på över 350 kliniker i tio länder i Europa. Lösningens effektivitet har dokumenterats i ett flertal studier och artiklar i internationellt ledande vetenskapliga tidskrifter. Dessa studier har visat att Zenicors tum-EKG har en överlägsen diagnostisk förmåga, i kombination med kostnadseffektivitet och användarvänlighet jämfört med traditionella metoder.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Palerius, vd, Zenicor Medical Systems AB,
Telefon: +46 70 561 55 64
E-post: mats@zenicor.se

Högupplösta bilder på Zenicor-EKG finns för nedladdning: <a href="http://zenicor.se/pressmaterial”>http://zenicor.se/pressmaterial